Румен Радев: Хората от Северозапада са безработни, но са пример за обществото! (ВИДЕО)

0
190

Румен Радев с посещения в Козлодуй!

„Необходима е яснота каква ще бъде енергийната стратегия на България, защото настоящата изтича през 2020 г. Ядрената енергетика е стратегически отрасъл за страната ни и формира около една трета от енергийния ни микс. Затова е от ключово значение да се гарантира приемственост в този сектор и да не се изостава с подготовката на кадри. Изключително важно е да се намери най-сетне и отговор на въпроса, дали ще имаме втора атомна централа. Очаквам българското правителство по възможно най-бързия начин да изчисти проблема с Европейската комисия относно лиценза на АЕЦ „Белене“, ако има такъв, за да е ясно какво се случва с вложените пари на българските граждани.

Румен Радев
Румен Радев с интересно посещения

В Козлодуй проведох среща с кмета Маринела Николова и общинското ръководство, на която обсъдихме социалната и образователна политика на местните власти. Не деля кметовете по тяхната партийна принадлежност. Категорично подкрепям всеки кмет, който полага усилия гражданите в неговата община да живеят по-добре. Не трябва обаче да се допуска другото – отпускането на финансиране от правителството, към която и да е община, да е в зависимост от партийната принадлежност на кмета. Това е пагубно и разделя хората.

За мен беше удоволствие, заедно с гражданите на Белоградчик, да отбележим празника на града. Гражданите на Северозапада днес остро се сблъскват с липсата на работни места, на перспектива за младите хора, на достатъчно средства за благоустройство, но продължават да бъдат пример за обществото ни, защото с достойнство, твърдост, висок дух и сплотеност продължават да градят настоящето и бъдещето на страната ни.

Откриването на паметник на легендарния командир на 15-и пехотен Ломски полк Стефан Илиев, загинал за освобождението и националното обединение на България през Първата световна война е събитие, което вдъхва оптимизъм. В съзнанието на българите се връща осъзнатата признателност за хората, които отдадоха живота си за нея. Завръща се вярата, че техният подвиг няма да бъде забравен, и че този пример ще бъде следван като морален жалон и от нас, и от следващите поколения.“



Източник: Фейсбук

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.