Стойчо Керев разбива митовете за магиите

0
369

Журналистът и продуцент Стойчо Керев и неговият гост ни пренасят в света на миналото и настоящето, където има магии. Но те разбиват митовете за магиите

Стойчо Керев разбива митовете за магиите

Гост на Стойчо Керев в култовата поредица “Новото познание” е писателката Розмари Де Мео.

Когато стане дума за магия, всеки българин си представя някакво вмешателство в неговото енергийно поле с цел негативно влияние.

За Розмари Де Мео магията е вид познание. То датира от ревни времена. А религиите са се постарали да й сложат отрицателен знак.

В България им много бедни, нещастни и омерзени хора. Те казват, че тежкото им положение се дължи на магии.На външно въздействие се отдават редица здравословни неразположения. Като силно главоболие, гадене, свиване в стомаха, стягане в гърлото. Припадъци, заекване и други.

Развалянето на магиите и баенето трябва да се извършва според вярата на един човек. Ако е християнин да използва свещеник. Ако е мюсюлманин да отиде при ходжа. Ако е привърженик на древните традиции – при жена баячка.

Мюсюлманите например казват, че гробищата са страшни места. Там бродят джинове.

Магиите са въпрос на психология, а не на реално нещо.

Например ако една сутрин човек тръгвайки в добро настроение за работа отвори входната си врата и види едно счупено яйце, какво ще си помисли.

Стойчо Керев каза, че ще си помисли, че кака Пена от горния етаж се е спънала и е счупила яйцето. Розмари Де Мео му стиска ръката и казва, че него магия никога няма да го хване.

Но за съжаление поне 70% от българите веднага ще се изплашат и ще започнат да търсят врачки.

Розмари Де Мео дава интересен пример с жена, която довела дъжд в Странджа.

За нея и други интересни факти за магиите ще научите от видеото долу.

Стойчо Керев отправя гореща молба към всички свои фенове:

“За да продължим работата и снимките по следващия филмов проект от нашата трилогия… ние разчитаме и на тези от вас, които имат възможност: https://novotopoznanie.com/support-us/”

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.