Виктория Върбанова съветва как сами да използвате полезната аромотерапия

0
251

Аромотерапевтът Виктория Върбанова гостува в рубриката „Здраве“ на ТВ Хасково с водещ Пламена Пилитова

Виктория Върбанова

Разговорът е за необходимостта и ползите от аромотерапията.

Виктория Върбанова казва, че е наследила своя занаят от нейната майка. От малка Виктория била лекувана с помощта на различните аромати.

Докато била бременна, Виктория Върбанова започнала да се интересува по-сериозно от аромотерапията. Защото наистина искала да води природосъобразен начин на живот за себе си и за своето бебе.

Изкарала няколко курса. С течение на времето нейните близки започнали да се допитват до нея за съвети. И накрая тя решила, че може да помага не само на близки, но и на непознати хора.



Аромотерапията се осъществява чрез различни екстракти. Тези екстракти се добиват от корени, листа, цветове и семена на различни растения. От плодове, билки и смоли. Ухаят въздействащо и проникват лесно в тялото през кожата. Може и през дихателните пътища. Действат на организма антисептично, тонизиращо и психотерапевтично.

Важно е да се знае, че масажните масла са мастноразтворими, а не водоразтворими.

Ако за един масаж трябва да използвате масло от роза, то се продава в концентриран вид.

За да го разредите е необходимо да го добавите към базово масло. Такива базови масла са от гроздови семки, жожоба, бадемово, от авокадо или кокосово масло.

Виктория Върбанова показва как можете да ароматизирате вашето жилище или помещение с помощта на концентрирано етерично масло.

Как бихте могли да си направите инхалации с етерични масла.

Обяснява и какви полезни комбинации можете да си приготвите от различни етерични масла, които биха били полезни за вашето здраве и тонус.

Всички тези съвети ще научите лично от видеото долу от въпросите на Пламена Пилитова и от отговорите на аромотерапевтът Виктория Върбанова.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.