Ето защо я наричат мръсна доматена салата и защо е толкова вкусна

0
219

Тази мръсна доматена салата е идеалното мезе за лятото

мръсна доматена салата
Невероятно вкусна става тази мръсна доматена салата

Предлагаме ви рецептата за една страшно вкусна салата, която странно защо са кръстили мръсна доматена салата. Сами ще се уверите обаче, че името е коренно противоположно на вкуса й. Горещо ви я препоръчваме.

Трябват ни шест домата, 250 грама сирене рикота, една лъжица оцет, четири лъжици зехтин, млян черен пипер, четири гъби, половин чаша трохи от ръжен хляб, 50 грама бадеми.

Първо трябва да си нарежем гъбите на много ситничко и да ги запържим във вече загрятия на котлона зехтин. Пържим ги, докато добият апетитния златист цвят.

След това към тях си прибавяме трите филий хляб, който сме направили на трохи с ръце или с помощта на чопър. Запържваме ги и тях, за да станат хрупкавки.



После си добавяме и смлените вече бадеми като тази смес си я запържваме за още няколко минутки. Като сервираме салатата във всяка чиния поставяме по няколко лъжици рикота, както и няколко кръгли резена домати.

Овкусяваме си ги с черен пипер, зехтин, оцет и сол на вкус, а отгоре им поставяме от така наречената “мръсна” смес. Както се сещате, не само, че не е мръсна, ами е зверски вкусна. И придава на нашата салата невероятно и апетитно ухание и привкус.

Тази салата е идеална за делници и празници, както и за разпивка с приятели на сладка приказка. Прави се много лесно и затова със сигурност ще я предпочетете пред редица други, които са по-засукани и времеемки.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.