Така се прави домашна пица Неаполитана (по истинската рецепта)

0
309

Тази пица Неаполитана е истинска класика

пица Неаполитана
Разкошна става тази пица Неаполитана

Предлагаме ви рецептата за истинската и прочута в цял свят пица Неаполитана. Правим си я у дома за 30-ина минутки и сме сигурни, че пръстите ще си оближете.

Трябват ни 500 грама готово тесто, 150 грама доматено пюре, 200 грама кашкавал, 50 грама маслини, босилек, щипка риган, черен пипер, една лъжица зехтин, сол на вкус.

Първо трябва да си разстелим тестото в една кръгла тава, която преди това сме намазали с малко зехтин, за да не залепва. Със зехтина и с доматеното пюре намазваме най-напред и самото тесто, което вече лежи в тавата.

След това нареждаме върху него половинките от маслините и поръсваме с настъргания кашкавал. Посоляваме си пицата, а после подправяме и с черния пипер и ригана.



Накрая я пъхаме във фурната, където трябва да се пече на температура от 200 градуса, не повече. Обикновено са й достатъчни около 25 минутки, за да е напълно готова.

Сервираме я, докато е още гореща. А върху нея поставяме закачливо листенца пресен босилек. Страшно ароматна, мекичка и вкусна става тази пица Неаполитана.

Прави се само за 35 минутки, заедно с реденето, така че спокойно може и да си я направите за закуска. Стига работното ви време да започва малко по-късно.

Децата направо я обожават, затова и да я правите по-често за обяд или вечеря, със сигурност няма да имат нищо против. Сигурни сме, че и вие също. А и освен това минава към по-диетичните пици, защото няма твърде калорични продукти в нея.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.