Извънредно: Бойко Борисов поиска оставките на трима министри от кабинета

0
189

Министър-председателят на България и председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставките на трима министри

Борисов поиска оставките на трима от своите  министри

Това са министърът на финансите Владислав Горанов,  министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на икономиката Емил Караниколов.

Решението е взето преди малко след среща на Бойко Борисов с областните координатори на партията.

По време на проведеното извънредно заседание, координаторите на партия ГЕРБ поискали Бойко Борисов да освободи тримата министри. Мотивът е да бъдат опровергани внушенията, че ПП ГЕРБ и тези трима министри имат пряка зависимост от ДПС и от Делян Пеевски. Областните координатори казват, че ГЕРБ незаслужено търпи негативи точно заради спекулациите, че партията е обвързвана с ДПС.

От ПП ГЕРБ заявяват, че високо оценяват приноса на финансовия министър Владислав Горанов за приемането на страната в чакалнята на Еврозоната. И за водената от него политика на финансова стабилност.



По време на същата срещата висока оценка е дадена и на вътрешния министър Младен Маринов. Под неговото ръководство МВР отбеляза много добри резултати в борбата с контрабандата, с битовата престъпност; с трафика и с търговията на наркотици.

Оценен е и приносът на икономическия министър Емил Караниколов за увеличаване на чуждестранните инвестиции в България.

В отговор тримата министри –  на финансите Владислав Горанов, на вътрешните работи Младен Маринов и на икономиката Емил Караниколов са декларирали пред премиера Бойко Борисов готовност незабавно да подават своите оставки.

От правителствената информационна служба съобщиха, че още утре тримата министри ще входят своите документи за оставка, писа Дарик.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.