Така се прави уникална домашна торта с крем и кокос (лесна рецепта)

0
305

Тази торта с крем и кокос е изкушение за всички

торта с крем и кокос
Фантастична и много лесна домашна торта с крем и кокос

Предлагаме ви рецептата за нашата фаворитка. Лесна, безумно вкусна и любима на всички домашна торта с крем и кокос. Ще видите, че ще се влюбите още от първата хапка.

Трябват ни три готови блата, половин пакетче масло, кокосови стърготини, готов карамел.

А за крема си взимаме четири яйца, четири лъжици брашно, захар на вкус, един литър прясно мляко, ванилия.

Първо трябва да си направим крема. Това става като си сложим една тенджера на котлона и в нея си сипем 800 грама от прясното мляко. Слагаме към него и захар на вкус. Разбъркваме ги добре и оставяме да се затоплят.



През това време пък ние си разбъркваме яйцата заедно с брашното и 200-те останали грама от прясното мляко. Слагаме към тях и ванилията, и бъркаме, за да се получи хомогенна смес.

Преди млякото на печката да кипне, си добавяме към него и предишната смес и не спираме да бъркаме, за да се сгъсти кремът. След като той е получил желаната от нас гъстота, махаме си тенджерата от котлона.

После добавяме вътре маслото и разбъркваме отново хубаво, докато то се разтопи. Добавяме си и кокосовите стърготини и пак разбъркваме. Ето, че кремът за тортата ни вече е готов.

Избираме си съда, в който ще правим тортата и на дъното му си слагаме малко от крема. Отгоре поставяме първия от трите готови блата. Намазваме го с прясно мляко или сок от компот и отгоре мажем с готовия карамел.

Слагаме обилно крем отгоре и така продължаваме с втория и третия блат, докато ни свършат продуктите. Завършваме си тортата с крем като намазваме обилно с него и стените й.

Цялата торта си я поръсваме с кокосовите стърготини и я прибираме за няколко часа в хладилника. Така тя се напоява още по-хубаво, а ароматите на всички съставки се смесват чудно. Става просто разкошна, за чудо и приказ.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.