Десислав Андреев говори за бъдещето на човечеството

0
245

Софтуерният инженер Десислав Андреев и преподавател в ТУ – София гостува на Христина Котларска в предаването „Без формат“ на ТВ Хасково

Десислав Андреев говори за бъдещето и изкуствения интелект

Темата, която двама дискутират е изключително интересна и коментирана в последно време. Какво би било бъдещето на човека ако се появи изкуствен интелект?

Десислав Андреев като специалист софтуерен инженер и като преподавател в Техническия университет в гр. София има своите виждания по този въпрос.

Изкуственият интелект като математически модели се появява в средата на 20 век. В началото дори звучи и като фантастика.

С напредване на технологиите през последните години много учени твърдят, че един ден изкуственият интелект ще превземе света и ще пороби хората.



Софтуерният инженер Десислав Андреев смята, че бъдещето няма да бъде точно по този начин. Изкуственият интелект ще бъде огромен помощник на човека в неговото ежедневие.

Десислав Андреев казва, че в момента Гугъл е един типичен представител на изкуствения интелект, който е свързан пряко с отделната личност.

След като един човек е търсил нещо в търсачката, тя започва да го разпознава. И сама започва да му предлага опции на вероятните неща, които биха били интересни за него.

Във ФБ и в сайтовете, които четем излизат онези реклами, които са таргетирани точно за всеки от вас. Когато сте търсили някаква информация (например за книги, за парфюми или други стоки по-рано, изкуственият интелект продължава да ви предлага такава информация).

Изкуственият интелект може да прави само онова, за което е направен. Той не може да извършва други дейности. Както един автомобил. Той се състои от отделни части. Автомобилът има свои функции и не може да върши никаква друга работа освен неговата.

Не пропускайте видеото долу.

Христина Котларска задава изключително интересни въпроси, свързани с изкуствения интелект и бъдещето.

Отговорите на софтуерния инженер Десислав Андреев дават една различна представа за новите технологии и техните възможности.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.