Така се прави прочутата подправка гарам масала (магията на ястията)

0
394

Тази подправка гарам масала е идеална за множество ястия, прави ги неустоими

гарам масала
Чудно вкусни стават ястията с тази уникална гарам масала

Предлагаме ви рецептата за уникалната и прочута подправка гарам масала, която е магията и тайната на множество ястия. Ето как да си я направите у дома и как да я съхранявате. Горещо ви я препоръчваме за кулинарните ви фантазии.

Трябват ни осем лъжици семена от кориандър, четири лъжици кимион, две лъжички черен пипер на зърна, четири лъжици кардамон, две лъжички карамфил, две пръчици канела.

Първо трябва да си вземем един подходящ тиган и в него да си сложим кориандъра, черния пипер, кимиона, карамфила, кардамона и канелата.

Всички тези подправки си ги изпичаме като периодично ги разбъркваме хубаво, за да не загорят.



Температурата на котлона не бива да е прекалено силна, защото така рискуваме подправките да останат сурови отвътре. Щом са вече готови, си ги махаме от печката и ги оставяме настрани, за да изстинат.

След това си обелваме кардамона и заедно с останалите подправки ги смиламе в машина или в хаванче, докато се получи ситна смес.

Тази готова подправка е необходимо да се съхранява в добре затворен съд – стъклен буркан или друг подходящ и добре затворен.

Прочутата гарам масала е в основата на много индийски ястия. Ще останете очаровани ако сте любители на яркия и наситен вкус на подправките във вкусотиите, които си приготвяте.

Особено вървят на тези с ориз. Убедени сме, че ще останете възхитени от вкуса, който придават на всяка хапка после.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.