Гласуването за вот на недоверие към правителството приключи

0
362

Днес както и вчера отново е горещо както в пленарна зала на НС, така също и пред сградата на парламента. След проведените обстойни дебати вчера, депутатите днес дадоха своя глас

Гласуване вот на недоверие в НС

Тази сутрин премиерът Бойко Борисов направи извънредно включване. Той каза колко ще бъде бюджетът на България. И колко милиарда е успял да издейства в повече за страната. Точни цифри научете ТУК.

Да се върнем към дебатите в НС вчера.

Както стана ясно от разразилите се дебати от трибуната, депутатите бяха разделени на две.

Едните подкрепят правителството и са против обявения вот на недоверие. Втората част са против кабинета и са за вот на недоверие.



Изказаха се лидерите на парламентарно представените политически партии. Корнелия Нинова, Веселин Марешки, д-р Дариткова, Томислав Дончев.

Изказаха се и много депутати. Не застанаха на трибуната представители от ДПС и от Атака.

Последният вот на недоверие към правителството е за корупция.

По време на дебата министрите от кабинета Борисов присъстваха в пленарната зала. Те изслушаха лично всички аргументи за й против. След края на дебатите си тръгнаха.

Отсъстваха премиерът Борисов, който беше на работно посещение в чужбина – в Брюксел. Лидерите на държавите от ЕС едва тази сутрин успяха да постигнат консенсус за разпределяне бюджета на ЕС за следващите 7 години.

Вчера отсъстваше и вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Той беше във Варна. В Щаба за базиране на ВМС се срещна с посланика на САЩ Херо Мустафа. С посланиците на Румъния и на Грузия.

В срещата вчера с американския, с румънския и с грузинския посланици участваха още началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командирът на Военно-морските сили контраадмирал Кирил Михайлов. Заедно с министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

Резултатите от проведения вот на недоверие

При този резултат вотът към кабинета Борисов е неуспешен.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.