Това е тайната на уникалните патладжани по египетски (топ рецепта)

0
380

Тези патладжани по египетски стават просто разкошни

патладжани по египетски
Страхотни стават тези патладжани по египетски, ще ги харесате

Предлагаме ви рецептата за едни уникално вкусни и много майсторски патладжани по египетски. Да, сигурно ви звучи завъртяно и засукано, но се правят страшно лесно. Доволни ще останете.

Трябват ни два патладжана, 200 грама овча кайма, 50 грама кашкавал, сто грама домати, черен пипер, магданоз, чесън, червен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си почистим хубаво патладжаните и да ги разрежем на половина.

Издълбаваме ги хубаво, а после посоляваме добре, както лодките, така и издълбаната част. Оставяме ги настрани за около половин час.



След това месестата част си я нарязваме на ситно и я смесваме с овчата кайма.

Ако не обичате такава или нямате, може да си побългарим рецептата и да си я направим със свинска. Също става идеално вкусно.

След като смесим с каймата, слагаме да се задуши сместа в малко олио. После си добавяме подправките, заедно със ситно нарязания или счука чесън.

Тази ще ни е вкусната плънка за лодките от патладжани. Нареждаме ги вече добре напълнени в една тавичка и ги украсяваме отгоре с резени домати на кръгчета.

Настъргваме си кашкавала и ги поръсваме с него, преди да ги пъхнем да се пекат във фурната.

Печем ги на силна фурна до пълната им готовност, а след като са вече изпечени, си ги поръсваме с пресен магданоз преди сервиране.

Стават не малка, а огромна фантазия тези вкусни патладжани по египетски. И ви съветваме да не ги пропускате, защото много ще ви е яд. Пък и никак не са трудни за майсторене.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.