През август: 6 пъти магнитни бури и удължена извънредна епидемична обстановка

0
404

Бъдете особено внимателни през месец август 2020 г. Ще ни връхлитат 6 магнитни бури.  Извънредната епидемична обстановка остава до края на месеца

През август 6 пъти ще ни връхлитат магнитни бури

На 2 август ще бъде първата за месеца магнитна буря.

Специалистите казват, че тя няма да бъде силна. Затова не се очаква да причини силно здравословно неразположение.

На 10 август, на 13 и на 14 август ще има още три магнитни бури. Тяхната сила ще бъде средна.

На 21 и на 22 август ще има много силни слънчеви изригвания. Това означава, че не трябва да излизате навън ако не ви се налага спешно.



Хората с хронични заболявания задължително трябва да имат под ръка от лекарствата, които приемате.

Хора, които нямат здравословни проблеми също могат да усетят това негативно влияние.

То може да бъде проявено чрез задух, повишено сърцебиене, главоболие и световъртеж. Повишено кръвно, замаян поглед. Отпадналост, сънливост, депресивно и меланхолично настроение. Може да ви повлияе в обратна посока. Да станете нервни и избухливи.

На 29 август ще бъде последната магнитна буря за месеца. Тя ще бъде със средна сила. Хората с хронични заболявания отново трябва да бъдат подготвени.

Здравите може да усетят неразположение, но може и да не усетят.

Всичко зависи от вашия организъм и от моментното ви емоционално състояние. Например, ако поради напрежение в работата имате главоболие, то може да се обостри още повече от магнитната буря. Но ако в този момент сте в отпуска или във ваканция и сте в добро разположение на духа, вероятно няма да изпитате излишен дискомфорт.

МС заедно с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов взеха решение до края на август да се запази извънредната епидемиологична обстановка.

Това означава, че трябва да продължите да носите маските до края на месеца, писа dariknews.bg.

Когато влизате в търговските обекти, в аптеките, в административните и обществени сгради. В такситата, в градския и в междуградския транспорт.

По желание можете да слагате маски, докато се движите по улиците или когато сте на места с голямо струпване на хора. Например на кооперативния пазар, на битака, на автобусната спирка.

Карантината при Ковид-19 остава 14 дни в домашни условия. Лицата под карантина подлежат на внезапни проверки от РЗИ. Инспекторите от РЗИ звънят на мобилния ви телефон и искат да се покажете на прозореца или на тераса.

Ако не ви открият на адреса, уведомяват полицията и органите предприемат издирване. Виновните  лица подлежат на глоби и на задържане.

Проверките могат да бъдат еднократни или многократни. Това е по решение на инспекторите на РЗИ.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.