Иво Танев: Борисов се изживява като собственик на България, а Радев като въстаник!

0
145

Иво Танев изрази своята гледна точка относно случващото се в България. Шоуменът не заема страна, а наблюдава отстрани!

„Някакви мои разчесани мисли….

Премиер, който се изживява като собственик на Република България ЕООД . Подиграва се с Председателя на Народното събрание, който е от неговата партия, подиграва се с министрите си. И си мисли, че заради него е създаден светът.

Президент – държавен глава, който се изживява като въстаник и революционер, и няколко пъти призовава със стиснат юмрук народа на бунт!

Народ, който е разделен подкрепяйки глупостта на единия и на другия, вместо да ги измете и двамата. И най вече да покаже среден пръст на тези които стоят зад гореспоменатите посредници. Да не забравяме, че протестите не отменят човещината! Но всичко това си има предистория, която тежи и ще тежи още дълго защото народ, който не си учи уроците от миналото си заслужава настоящето!



Иво Танев
Иво Танев взе отношение по важни теми в страната

Години наред еталон за масово подражание, като визия и поведение, бяха примитивни мутри и евтино изглеждащи проститутки! Хората се оценяваха и оценяват по това, какъв автомобил имат и по марковите им дрехи навлечени без мисъл и вкус. Но за тях се смяташе, че били МНОГО НАПРЕД! Като чуя някой да използва този израз за някое първеню, моментално ми светваше лампичката и си казвах – момче, тук нямаш работа. И съвсем скоро, този който беше напред се оказваше или мошеник и престъпник или разстрелан мошеник и престъпник. Но… такива бяха масово за пример на повечето млади. Особено в провинцията! Ето отговорът, защо от тези млади нищо не става. За щастие има малко и от другите, които са от друг материал и с други ценности. Към тях ми е надеждата. Тъжното е, че на тях онези им се присмиват. Защо не казвахте за тези българчета, които печелят по света олимпиади по математика, че са напред с материала? А? Защото сте закърмени с простотия. Именно простотията, завистта и алчността ще ни затрият като нация!

Години наред народа не спира да мрънка и да е недоволен от управляващите, които и да са те. Политиците ни били виновни. Ми тези политици не са дошли от Марс! Наши са си! Родни. От същия материал са. И вместо да изразим недоволството си, когато дойдат избори, тогава всички стоят, чакат и гледат сеир, но не отиват да гласуват. Само чакат резултатите, за да започне недоволството. Да, при 35% активност ще е така. И фалшифициране ще има, и купени гласове с кебапчета ще има! Омръзна ми да го чувам това, че всичко било предварително ясно. Да, ясно е, защото на мошениците им е ясно, че пак няма да излезете да гласувате и те си правят тяхното с лекота. Хайде да видим при изборна активност от 85% , а защо не и повече, как ще стане работата? Ще ви кажа! Тогава вие ще ги изненадате! Ама много сериозно ще ги изненадате. Защото тогава печели този с най-много, но истински гласове, а дали е вашия човек е друг въпрос. Трябва да се научим да приемаме. Да се научим да се смиряваме, а не да се примиряваме. Ако вие смятате, че с избори нищо няма да се получи, защото било важно, кой брои бюлетините, означава, че помагате за това страната ни да продължава да е в това състояние. Защото и с кръв да се вземе една окопала се власт, ако няма кой да управлява адекватно след това нищо няма да се промени.
Плашещо е и това, че е пълно с хора, които обявяват за смъртни врагове тези, които имат различно от тяхното мнение и за най-дребни и незначителни неща. Това говори за много ниско ниво и липса на човечност и възпитание.

Още един манталитетен проблем ни задушава! Уж всички искат смяна на властта. Смяна на всички в стария бардак. Искат нови лидери. Добре. Но!!! Българинът е така устроен, че дори и най-свестния да се появи и да бъде издигнат за лидер, веднага повечето ще завъртят старата плоча, позната от прастари времена. Обзалагам се, че отвсякъде ще се чува – Кой е тоя, бе? От къде изскочи? Никой нито го знае, нито го познава, а тръгнал да командва и да управлява. Ако отворите „Записки по българските възстания” на Захари Стоянов или загледате филма в епизод „Апостолите” ще разберете за какво ви говоря. Именно това мислене и манталитет пречат на нацията ни да върви напред. И ако не го осъзнаем и не се самоизлекуваме не бива да очакваме нещо да се промени. Нужно е всеки да си даде сметка, какво мисли, какво говори, какво и как го върши. И как и на какво учи децата си. И дали с нещо е полезен за страната и народа си. Или е паразит с големи претенции. Българинът не умее да уважава. Той умее да завижда и да подценява този, който има истинска стойност! А в същото време да величае парвенюто. Да се възхищава и кланя на съмнително забогатялата едноневка, защото има еди каква си кола, часовник, маркови дрехи и още куп подобни неща. Да го имитира този, пирмитивния и да се прави като него, на голяма работа пред хората. Да го мислят, че е нещо! И когато сам си повярва, че е нещо, а всъщност е нищо, ето тогава става страшно! А за голямо съжаление нашето общество създаде много такива. Жалко, ниско и елементарно. Но си е наше. Българско. Отровно.

А противоотровата е да учим следващите на човещина, на уважение! Да им осигуряваме образование и възможности за реализация, а не да ги учим да чакат всичко на готово и че някой им е длъжен за нещо. И накрая пак ще повторя, че народ, който не си учи уроците от миналото си заслужава настоящето!“

Източник: Фейсбук

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.