Оригиналната рецепта на най-вкусния италиански десерт

0
585

Този италиански десерт наистина е класика в жанра и се топи в устата

италиански десерт
Уникално вкусен е този италиански десерт

Предлагаме ви рецептата може би най-известния и най-вкусен италиански десерт. Или поне един от топ 3 в класацията им. Казва се Сбричолата и наистина се топи в устата, препоръчваме ви го горещо.

Трябват ни 300 грама брашно, 150 грама захар, 150 краве масло, едно яйце, един жълтък, един бакпулвер, щипка сол, едно пакетче ванилия, едно пакетче пудинг ванилия, 400 грама прясно мляко.

Първо трябва да си направим маслени трохи от брашното, захарта, маслото, жълтъка, яйцето, бакпулвера, ванилията и солта.

Тестото обаче не се меси, а продуктите си ги стриваме с ръце. Щом е готово, това тесто се слага в хладилника за около час, за да стегне.



През това време ние пък си правим пудинга, както си пише на опаковката. После от тестото слагаме около една трета във формичка за печене и го притискаме към стените и дъното хубаво с ръце.

Отгоре заливаме с готовия вече пудинг, който обаче трябва да е станал по-гъст и да е вече изстуден. Върху пудинга поставяме останалата част от маслените трохи.

Уточняваме, че може да използвате и друг крем за този невероятен сладкиш.

Ние го правим с ванилов и така си е по рецептата, но може да използвате лимонов, яйчен или какъвто вие обичате и предпочитате.

Сладкишът се пъха във фурната, където си го изпичаме до готовност, на температура не по-висока от 180 градуса.

Да знаете какво чудо става, направо още сега ще се запретнете и ще си го измайсторите.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.