Иван Звездев приготвя пържолки на фурна с гъби и с гладък сос, който не става на топчета

0
483

Много хора обожават пържолки. И най-често се наслаждават само на печени на скара или в тавичка, поднесени с гарнитура или със салата

Иван Звездев приготвя най-вкусните пържолки на фурна с гъбки и сосче

Иван Звездев предлага един богат вариант.

Така приготвените пържолки стават сочни, крехки и невероятно вкусни.

Необходимите продукти са 5 пържоли, олио, 1/2 супена лъжичка млян кимион, 1/2 чаена лъжичка сол, 1 щипка чубрица, 2-3 щипки бял пипер.

Подготвените пържолки трябва да наръсите със сухата марината, чиито продукти са изброени по-горе.



На видеото долу вижте как точно го направи топ кулинарът.

С тази суха марината пържолките трябва да престоят поне 1 час. Но ако имате възможност да престоят цяла нощ, така ще станат още по-крехки и по-вкусни.

Готовите мариновани и начукани пържолки се нареждат в тавичка с олио. Печенето им отнема около 20 до 25 минути. Докато се зачервят на 200 градуса.

В тенджерка налейте вода. Посолете я. Когато водата заври в нея ще бланширате гъбите. Бланширането отнема от 2 до 3 минути.

Сварете картофи с обелките. След като ги обелите, трябва да ги намачкате на пюре. Ако разполагате с представка за пюре, ще постигнете максимално добър ефект.

Картофите трябва да бъдат студени. По време на мачкането трябва да добавяте и по малко студено прясно мляко.

На видеото долу Иван Звездев показва подробно как става това.

Готовите картофи трябва да наръсите със сух копър. Иван Звездев обръща специално внимание на копъра, че трябва да бъде сух. Пюрето трябва да остане сухо, защото от него ще оформите розички за декорация. Ако използвате пресен копър, той ще отдели сок и пюрето ще стане по-течно.

В купа отделете белтъците от жълтъците на 2 яйца. Белтъците ще разбиете на сняг, а жълтъците сложете при смачканите картофи.

Объркайте с дървена лъжица цялата смес, но внимателно. Сипете я в пош и оформете розички в тавичка за печене върху хартия за печене.

Тавата сложете в силно затоплена фурна до 220 градуса за около 15 минути.

Вашите пържолки трябва да са се изпекли. Иван Звездев извади неговите в чиния. Наряза бланшираните гъбки на парчета и ги задуши в мазнината от пържолките на котлона. Към тях добави и глава кромид лук, нарязан на ситни парченца.  Сложете лъжица брашно. Разбъркайте.

Долейте с бульон от варенето на гъбките и прибавете 1 супена лъжица зеленчукова подправка. На видеото вижте как точно го направи.

Към този сос с гъби Иван Звездев върна пържолите и сложи тавичката във фурната да се допече. На 180 градуса за още 10 минути.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.