МВР показа как е протекла акцията на полицията тази нощ (+видео)

0
181

Снощи МВР проведе акция по премахване лагера на протестиращите на „Орлов мост“. Решението е взето от СДВР

Полицаите в акция по разчистване на палатковия лагер

През изминалите няколко дни в СДВР са постъпили много жалби на граждани.

Те се оплакват, че не могат да се движат през централната част на столицата. А протестиращите вдигат много шум и пречат на живущите в района. Една от жалбите съдържала 422 подписа.

Писмо до премиера, до вицепремиера и до други отговорни лица е било изпратено от КРИБ. Членовете на Конфедерацията на работодателите и на индустриалците в България се оплакали, че блокадата пречи на бизнеса. Товарните автомобили не могат свободно да се движат и да зареждат търговските обекти. Работниците не могат да се придвижват към работните си места.

По този повод членовете на КРИБ в страната искат да бъде издадена заповед, която да фиксират точно определени места, на които да се провеждат бъдещи протести. Така протестиращите да изразяват своите искания без да пречат на нормалния ритъм на живот на бизнеса и на онези, които не протестират. Освен това на тези места да може да се спазват и необходимите противоепидемични мерки.



Снощи полицаите накараха протестиращите да съберат своите багажи и да си тръгнат.

Осем души са оказали полицейско неподчинение. Били са задържани. Трима души не са имали документи за самоличност. Също са задържани. След установяване на тяхната самоличност и са издадени актове за административно нарушение, са били освободени.

От Общината е предоставен камион. На него са натоварени всички ненужни палатки, навеси, уредби, постелки, по-дребни отпадъци.

На видеото долу на МВР ще видите, че товарят и един светъл кожен диван. След това отпадъците са откарани на сметището.

Днес вече „Орлов мост“ е свободен и движението по него е нормализирано.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.