Размазващо вкусна и лесна бишкотена торта с плодове

0
344

Тази бишкотена торта с плодове е нещо удивително вкусно

бишкотена торта с плодове
Върховна наслада е тази бишкотена торта с плодове

Предлагаме ви рецептата за размазващо вкусна бишкотена торта с плодове. Със сигурност се превърна в хит, защото е лесна за правене, а изумително вкусна. Доволни ще останете.

Трябват ни един пакет бишкоти, 500 грама прясно мляко, две яйца, 125 грама масло, една чаша захар, една лъжица брашно, две лъжици грис, една лъжица нишесте, 500 грама ягоди, малини и други горски плодове, две пакетчета сметана, 200 грпама портокалов сок.

Първо трябва да си отделим една чаша от млякото, а останалата част я слагаме да се вари, но заедно с маслото. Разбиваме си два жълтъка заедно с половината захар, с брашното, нишестето и грис.

Към тази смес прибавяме останалото мляко и започваме да изсипваме на тънка струйка към врящото вече на котлона прясно мляко.



Отделно от това си разбиваме два белтъка заедно с останалата захар. Трябва да се разбият на твърд сняг и да се добавят също внимателно към горещия крем.

Започваме да бъркаме с дървена лъжица, за да стане сместа съвсем еднородна и хомогенна. Взимаме после една подходяща форма и в нея започваме да си редим вкусната торта.

Редим ред от бишкотите, напоени с портокалов сок, а после изливаме част от горещия още крем.

Изравняваме повърхността и върху крема поставяме от плодовете. Така редуваме – бишкоти, крем, плодове, докато не свършат продуктите.

Тортата се завършва с крем, върху който също може да поставите плодчета, но може и да остане така.

След като е вече красиво наредена, поставяме тази торта в хладилника за няколко часа. А после може да я украсим и с още нещо по наше си желание.

Сами виждате колко лесно се прави и че никак не е завъртяна. За сметка на това обаче е толкова апетитна и разкошна, че пръстите си ще оближете още при първата хапка.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.