Ген. Мутафчийски отново в центъра на общественото внимание (+видео)

0
351

Днес във ВМА отбелязаха Деня на спасението. В тържеството взе участие представителната гвардейска част

Генерал-майор Венцислав Мутафчийски Сн: ВМА

В двора на ВМА е издигнат паметник, чрез който се изразява почит към всички медици, загинали, докато са изпълнявали своя обществен професионален дълг.

Днес бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност към тези смели български лекари и медицински сестри. Доброволци и полицаи. Граждани и миньори, загинали докато са спасявали човешки животи.

В тържеството взеха участие генерал-майор проф. Мутафчийски – началник на ВМА. Адмирал Емил Ефтимов – началник на отбраната. Кметът на София г-жа Фандъкова и други официални лица.

Записани са имената на повече от 130 лекари и още 20 медицински сестри. Те са загубили своя живот по време на работа, след извършване на тежки среднощни операции. При катастрофи с линейки. След заразяване с тежки и опасни болестите от пациентите, които са лекували.



За огромно съжаление в черните списъци на 2020 г. са добавени имената на още 4-ма лекари, 1 медицинска сестра и 2-ма шофьори на линейка. Те са се заразили с коварния Ковид-19, докато помагали на болни от коронавируса. Но самите те са изгубили битката за техния собствен живот.

Поклон пред тихите герои на нашето време!

Генерал-майор Мутафчийски даде интервю за ТВ медии.

Началникът на ВМА изтъкна, че живеем във времена на девалвация на ценности. Затова жестове като дарителство, доброволчество и смелост да се изложи собственият живот на опасност, не бива да останат незабелязани.

След церемонията генерал-майор проф. Мутафчийски изказа своята признателност. Той отличи със сертификати за благодарност всички доброволци, които по време на извънредното положение са помагали на екипите на ВМА в битката с Ковид-19.

„Вие се отзовахте в най-трудния момент, не само за Акадамията, но и за цялата държава. Ние никога не забравяме нашите приятели и хората, които са дали. А вие дадохте много. Вие дадохте сърцето си за нас и да знаете, че и нашето сърце е ваше“, изтъкна началникът на ВМА.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.