В България се пази уникална световна находка?

1
303

В България се пази един от най-изключителните артефакти, откривани по света, който може да стане причина за сериозни научни открития, свързани с произхода на цивилизациите

Това е т.нар. „чиния на Ной“, открита за България и света през 1985 година от океанолога професор Петко Димитров, на 65 километра навътре в морето и на 93 метра дълбочина. Самият артефакт е с диаметър 40 см, височина 10 см и по повърхността си има изобразени все още неразгадани писмени знаци, които не е изключено да се окажат и най-древната писменост изобщо, съществувала във времената преди Потопа.

българия
В България се пази един от най-изключителните артефакти, откривани не само у нас, но и в света, който може да доведе до сериозни научни открития, свързани с произхода на цивилизациите

Професор Димитров взема участие от страна на България в международния проект „В търсене на Атлантида“ през 1984 година, в рамките на който са извършени редица проучвания във водите на Атлантическия океан и Средиземно море, чиято цел е откриването на следи от човешка дейност. През 1985 година той се спуска и в Черно море с руската подводна лодка „Аргус“, натъквайки се на некропол, стар пристан и въпросната „чиния на Ной“.

Професор Димитров има работна хипотеза, според която Ной е живял по тези земи, а построения от него ковчег се намира под дебел пясъчен слой по крайбрежието на България.



loading...

1 КОМЕНТАР

  1. ama to Bylgariq e nai starata durjava ili zemq na planetata tova e dokazano nie sme pojestven narod sega tova che politicite ni sa idioti ne oznachava che naroda e glupav !!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.