Така се правят изумителни портокалови мекици (топ рецепта)

0
221

Тези портокалови мекици стават страшно уханни и вкусни

портокалови мекици
Страхотни стават тези ароматни портокалови мекици

Предлагаме ви рецептата за невероятно уханните и вкусни портокалови мекици.

Който ги е опитал си е облизал пръстите. Сигурни сме, че ще го направите и вие, а и са така лесни за майсторене.

Трябват ни две яйца, една чаша кисело мляко, пет грама мая, сол, две лъжици захар, една лъжичка оцет, две чаши брашно, олио, топинг, портокалови кори.

Първо трябва да си омесим тестото за мекиците от брашното, яйцата, маята, киселото мляко, солта, захарта, оцета, олиото и портокаловите кори. Смесваме ги хубаво всичките.



Омесваме си тестото и го оставяме да постои на топло място, за да може да удвои обема си, както си му е редът. После го разделяме на топки със средна големина.

Всяка топка се оформя като мекица с познатия начин чрез изтегляне с ръце. А после я пускаме да се изпържи от двете страни във вече нагорещено олио.

Така правим с всички останали мекици, а когато вече са готови, ги нареждаме една върху друга в подходящо за целта плато.

Взимаме си топинга, който е подбран изцяло по наш вкус и обилно ги поливаме с тях. А отгоре поръсваме с още портокалови кори.

За по-голям разкош може да украсите тези портокалови мекици с черешки за коктейли и да ги гарнирате с подсладено и прецедено кисело мляко.

То може също да е поръсено леко с настърганите портокалови корички.

Ако щете вярвайте, но тази рецепта е повече от фантастична. Защото стават страшно вкусни, а как ухаят на портокалче само, не е за разправяне.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.