Отвара от орехови черупки при безсъние, депресия, главоболие и други проблеми

0
670

Всички знаем за реалните ползи от самия орехов плод. Той се препоръчва да се консумира редовно, за да се подобри паметта и мозъчната функция като цяло

Сухите черупки от орехи са изключително полезни

Повечето хора обаче подценяват самата черупка на ореха, която най-често се изхвърля безмилостно и дори не се замисляме за ползите, които може да донесе.

Орехови черупки

Вземете 1 шепа орехови черупки.

Сложете ги в 1 литър кипяща вода. Оставете да се варят на слаб огън. Когато 1/3 от водата изври и остане 2/3, отнемете от огъня. Оставете да киснат 1 час. Прецедете.



Пийте на гладно по 1 чашка от ракия.

Полезна отвара при болно гърло, проблеми с дихателните пътища. Успокоява червата и стомаха.

Също така черупката съдържа витамини, които помагат за подобряване  състоянието на кожата и зрението. Забавят процеса на стареене.

Използването на орехова тинктура помага при безсъние, депресия, главоболие, които са причинени от ненужен стрес. Помага за подобряване понижената функция на щитовидната жлеза. При хипертония и ниска кръвна захар.

Преградите на орехите

Преградите на орехите съдържат полезни витамини и минерали. Богати са на голямо количество йод, който участва активно в метаболитните процеси. Поддържа жизнените функции на мозъка. Те се полезни за сърцето и еластичността на кръвоносните съдове.

Рецепта за отвара

Трябва да вземете 2 супени лъжици от ореховите прегради и да ги сложите в 2 чаши вряща вода. След кипване на водата, оставете за 12 минути на тих огън.

Отнемете от огъня и оставете да киснат 1 час.

След това прецедете. Разделете отварата на 3 равни дози.

Всяка доза приемайте на гладно сутрин, обед и вечер, 20 минути преди хранене.

Ако не ви допада вкусът, можете да добавите малко мед или резенче лимон.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.