Ковид-19 погуби уважаван лекар онколог: Дълбок поклон!

0
270

Загубата не е само лична, а е огромна и обществена. Ковид-19 уби д-р Лишковска, уважаван онколог с богат професионален опит

Ковид-19 уби уважавания и грижовен лекар онколог д-р Лишковска. Поклон!

Д-р Петранка Лишковска е специалист онколог от Враца и е работила в онкодиспенсера в града.

По-точно е била началник на Отделението по химиотерапия към Комплексния онкологичен център в град Враца. В него са лекувани пациенти от Монтана, Видин, Враца и от околните по-малки селища.

Два дни преди гибелта на д-р Лишковска, от Ковид-19 починал нейният баща.

Все още е трудно да се каже дали бащата е заразил лекарката или тя е била заразена и е пренесла заразата вкъщи.Няколко дни преди да почине, лекарката е преместена от Враца в “Света Анна” в София. Там издъхнала. Семейството вече е двойно почернено.

А загубата на 54-годишната д-р Лишковска е трагедия и за нейните пациенти, за които полагала усърдни грижи.

Колегите на д-р Лишковска от Българския лекарски съюз (БЛС) изказаха своите съболезнования към близките и пациентите на лекарката.

“С болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашата колежка, която загуби битката с коварната  болест само на 54 години.

Д-р Лишковска ни напусна, но с достойнство изпълняваше своя професионален и морален дълг. Лекуваше онкоболни пациенти от няколко  области на страната.

Поклон пред нейната всеотдайност и смелост. Светла й памет!”

Екипът на ТОПактуално.ком (topactualno.com) също изказва най-искрени съболезнования на цялото семейство, на колегите и на пациентите на д-р Лишковска!

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.