Уникални бананови мъфини правим само за 30 минути (топ рецепта)

0
306

Тези бананови мъфини се топят в устата, уникални са наистина

бананови мъфини
Невероятни стават тези бананови мъфини

Предлагаме ви супер лесната и бърза рецепта за бананови мъфини, които всеки обожава.

Вкусни, ароматни и пухкави, те се услаждат на всеки. А с чаша кафе удоволствието става пълно. Препоръчваме ви ги.

Трябват ни едно яйце, 200 грама брашно, 100 грама захар, 100 грама кисело мляко, 50 грама масло, един банан, една лъжичка сода за хляб, една лъжичка ванилова захар.

Първо смесваме яйцето с разтопеното масло и със сто грама кисело мляко, и разбъркваме хубаво всичко това, докато стане хомогенна смес.



След това намачкваме банана и добавяме към него содата за хляб, “угасена” в оцет. Прибавяме после и захарта, заедно с вече пресятото брашно. Объркваме всичко пак много хубаво.

Накрая ни трябват само няколко формички за мъфини, в които да разпределим тестото равномерно и да запечем във фурната за около 15-ина минути.

Температурата на печене не бива да е повече от 200 градуса. Предварително леко намаслете и формичките за мъфини, за да не залепва сместа по тях.

Тези бананови мъфини са изключително вкусни и не отнемат никакво време – за има-няма половин час са напълно готови, заедно с приготвянето и самото им печене.

А стават такъв супер десерт, че пръстите да си изядете направо.

Идеални са и за почерпка в детската градина или училището на децата при специален повод, защото са малки, красиви и хлапетата се избиват за тях.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.