Как да изберете най-удобните обувки?

0
94

Как да изберете най-удобните обувки

Най-важната част от нашето облекло са обувките. Те поддържат цялото тяло, предпазват го от външните фактори на околната среда и ни асистират в онази дейност, в която се включват всички мускули – ходенето. Правилната походка зависи изключително много от удобните обувки. Често се оказва, че болките в гърба и врата се дължат не на друго, а на неподходящи стелки или подметки. Затова е много важно, когато избирате обувки, без значение дали онлайн или от магазина, да се съобразите с няколко съвета за качеството и удобството на всички дамски обувки.

 

Качествени материали

Материалите, от които са направени дамските обувки, са от изключителна важност. На пръв поглед всички са от кожа, гума и текстил, но нискокачествените обувки се деформират много по-лесно от качествените, а това променя походката.



Освен това некачествените материи не пропускат въздуха и влагата и краката не могат да “дишат”. Това благоприятства развитието на гъбички и микроорганизми, появата на неприятна миризма и кожни заболявания.

Производители на обувки като Vagabond и Reebok полагат сериозни усилия в подбора на материали, за ад са спокойни техните клиенти, че обувките ще служат дълго и безпроблемно.

Правилен модел

Обикновено избираме обувките си по външния вид и се надяваме да ги “разтъпчем”. Истината е, че по-скоро кракът ни се деформира по обувката, отколкото обратното.

Затова бъдете реалисти и определете правилно формата на крака си. Най-важно е разстоянието в най-широката част на стъпалото – там, където обикновено се образува “кокалче” на крака.

Измерете това разстояние и не си взимайте дамски обувки, които са с по-тясна подметка, колкото и да са красиви. Да носите по-тесни обувки означава да вкарате краката си в менгеме и бавно, но неотклонно да деформирате фините костици на стъпалото.

Подходящ номер на обувките

И тук всичко е въпрос на сантиметри. Тъй като липсва универсална номерация, всеки производител прави различните размери обувки по свои собствени таблици. Затова не бива да се изненадвате, че от една марка обувките ви са 38-номер, а от друга си взимате 40, за да се чувствате комфортно.

Най-точното мерило е дължината и ширината на стъпалото в сантиметри. Когато имате тези цифри, безпроблемно ще се ориентирате в таблицата с номерация и размери и дори и онлайн ще избирате дамски обувки, които ви стоят перфектно.

Пробвайте следобед

Също както теглото, така и размерът на краката ни варира от сутринта до вечерта. Понякога разликата може да стигне до един номер, така че не е без значение кога мерите обувките.

Най-добре да правите това следобед, когато краката са отекли и са достигнали най-големия си възможен размер. Когато ги обуете, задължително се разходете, като се опитвате да ходите по най-естествения за вас начин. Няколкото стъпки в страни в магазина не дават реална представа за това дали обувките са ви удобни. Трябва да се разходите между щандовете достатъчно пъти, че да усетите обувката.

Когато поръчвате онлайн, разходката с обувките е по-лесна, защото сте в комфорта на дома си.

Не пробвайте с тънки чорапи

Много магазини от хигиенна гледна точка предоставят тънки чорапи за мерене на обувките. Това е чудесно и е добре всички хора да го спазват, но ако искате да придобиете реална представа за удобството на обувката, вземете със себе си чифт чисти чорапи, които обикновено носите.

Особено през зимата разликата ще е значителна.

Голям асортимент от качествени дамски обувки ще откриете в Answear.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.