Извънредно: Здравният министър с нова заповед налага изключително строги ограничения заради Ковид-19

0
190

Здравният министър издаде днес Заповед № РД-01-626 / 27.10.2020 г. Заради завишения брой заболели и починали от Ковид-19 се налагат нови ограничения

Нова заповед от 27 октомври на здравния министър налага нови ограничения

Новите временни противоепидемични мерки се налагат на територията на цялата страна.

Те обхващат периода от четвъртък 29 октомври 2020 г. до 12 ноември 2020 г.

Заповедта обхваща няколко основни параметъра.

На първо място учениците и студентите.Учениците от средното образование и студентите преустановяват присъствената форма на обучение и минават на онлайн обучение.

Малките ученици и децата от предучилищна форма на обучение ще посещават учебните заведения при стриктно изпълнение препоръките на МОН и МЗ.

Посещенията на културни мероприятия като театри, кина, концерти и други могат да се провеждат при максимална заетост на местата до 30 % от общия капацитет на закрито. Като се спазва физическа дистанция от 1,5 метра и задължително носене на  защитни маски за лицето.

Забранени  са посещенията в дискотеките, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други нощни заведения за развлечения на закрито.

Движението по всички пазари, тържища и открити и закрити базари се извършва еднопосочно. При задължителна дистанция от 1,5 метра между посетителите. Работещите там и посетителите са длъжни да носят защитни маски за лице.

Цялата Заповед на здравния министър е качена на сайта на МЗ.

Можете да я прочетете ТУК.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.