Извънреден брифинг на Националния оперативен щаб

0
140

В извънредния брифинг на Националния оперативен щаб взеха участие проф. Кантарджиев и министърът на образованието

Извънреден брифинг на Националния оперативен щаб Сн: Нова ТВ

Проф. Кантарджиев е убеден, че носенето на предпазни маски продължава да бъде най-добрата защитна мярка срещу разпространението на Ковид-19.

Особено, когато има струпване на много хора както е в градския и междуградския транспорт. Там маските са абсолютно наложителни, както и пътуване на отворени прозорци, докато метеорологичните условия позволяват.

Всички българи трябва да бъдете особено внимателни какви медикаменти приемате за самолечение на Ковид-19.

Не трябва да използвате в голямо количество имуностимулатори, защото предозирането е опасно. Може да развиете автоимунно заболяване и да си навлечете огромни бъдещи проблеми.



Същото е положението с предозиране на витамин D.

При проява на първите сигнали на неразположение е важно да се търси лекар. А  не да се изчаква прекалено много. Колкото по-рано хората се изолират, толкова по-малко рискове крият за околните.

Да се спазва дисциплина при пазаруване в магазините. Да има засилен контрол при услугата кетъринг.

Храната поставена в микровълновата фурна за 2 минути гарантирано е прочистена от Ковид-19, твърди проф. Кантарджиев.

Образователният министър Вълчев коментира, че училищата не трябва да бъдат изцяло затворени. За него правилното действие е локалният подход за затварянето на училища. Както и карантинирането на отделни паралелки. Категорично  отрече да е прехвърлил отговорността изцяло на училищните директори.

Дистанционното обучение на учениците от средното образование и на студентите е по-уместно отколкото за малките ученици. Това е свързано с натрупаните до момента знания, навици и опит в ученето.

Занималните продължават да работят, защото те са естествено продължение на образователния процес. Докато различните школи ще бъдат затворени, защото там се събират деца и възрастни от различни училища и от различни сфери.

Ковид-19 дисциплината в училищата е изключително важна. Към момента са починали 4 учители.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.