Извънреден брифинг на Националния щаб относно новите мерки срещу Ковид-19

0
408

В извънредния брифинг изказвания направиха доц. Ангел Кунчев и проф. Ангелов. За последното денонощие заразените с Ковид-19 са над 4000 души

Проф. Ангелов по време на проведения извънреден брифинг за Ковид-19

Правителството препоръчва учениците от 5 до 12 клас да преминат изцяло на дистанционно обучение.

Да бъдат прекратени учебните занятия в учебните заведения, който не са свързани с паралелката. Занимания като кръжоци, клубове и други.

Всички работници и служители, които могат да преминат на дистанционна работа, да го направят.

Предстои да бъдат направени препоръки в офисите да има присъствие максимум до 50%.



В момента се обсъжда вариант отново да бъде въведен зелен коридор за възрастните хора да пазаруват в определени часове. Това са гражданите над 65-годишна възраст.

Положението в страната не е розово, коментира здравният министър проф. Ангелов.

Разкриват се нови отделения в болниците за заразените с Ковид-19. Търсят се доброволци. Закупени са нови линейки, специално за тези нужди.

Личните лекари ще могат да дават направления за тестове без значение дали става дума за антигенен тест или за PCR, когато пациентите имат поне 1 от цитираните симптоми.

Това са отпадналост, висока температура, суха кашлица, задух, затруднено дишане и други. Личният лекар е този, който преценява какво лечение да назначи на своите пациенти. Един медикамент може да добър за даден човек. Но за друг да не е, ако пациентът има съпътстващи заболявания. Не трябва да се прави самолечение с лекарства.

У нас има достатъчно количество лични предпазни средства. Това са маски, шлемове, дезинфектанти.

Днес ще пристигат нови 1700 флакона „Ремдесивир”. Препаратът е договорен за доставка в България за месец ноември.

През следващата седмица ще пристигнат още 4 300  флакона.

Наскоро в интервю за БТВ, психологът Роден Йорданов каза, че не трябва да се вярва на доц. Мангъров. Той използва ситуацията, за да се изяви и натрупа популярност, да изживее своя звезден миг.

Здравомислещите хора не трябва да му вярват. В момента е важно да се спазват дисциплина и дистанция. Да се носят предпазните средства. Световната статистика и тази в страната показват, че заразата Ковид-19 е реалност и не е отминала.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.