НС удължи срока на личните карти, паспорти и на шофьорските книжки

0
160

Заради усложнената обстановка от COVID-19 НС прие срокът на изтичащите документи за самоличност да бъде удължен с още няколко месеца

НС прие да се удължи срока на валидност на всички лични карти, паспорти и шофьорски книжки, които изтичат до 31 януари 2021 г. с още 6 месеца

Всички български граждани, чиито лични документи изтичат до края на месец януари 2021 г., продължават своята валидност с още 6 месеца.

Ако през този срок гражданите имат желание да подновят своите лични документи, могат да го направят и предсрочно.

Личните карти, международните паспорти и шофьорските книжки с изтекъл срок продължават да бъдат валидни.

Тази валидност е за територията на България и в чужбина. Но при условията на реципрочност, писаха на сайта на НС.



До настоящия момент 48 страни са изразили готовност да пропускат български граждани с изтекли документи да се завърнат в България, когато са въведени  условия на реципрочност.

Шофьорските книжки продължават да бъдат валидни не само на територията на България в съответствие с европейския Регламент 2020/698 във връзка с мерките за ограничаване разпространението на COVID-19.

Удължаването на шофьорските книжки ще важи за всички категории – А, Б, С, D и други.

Удължаването е изключително важно за всички професионални шофьори. Водачите на рейсове, ТИР-ове, влекачи и други тежки машини трябва да преминат през изследвания в Транспортна болница.

В условията на все по-задълбочаващата се криза с COVID-19 подобни изследвания стават трудни, почти невъзможни, коментираха днес народните представители.

Голям брой шофьорски книжки на граждани от категория B също изтичат. Затова водачите и притежателите им ще се възползват от удължаването.
loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.