Сензационно: Водолази откриха находки от изгубената Египетска Атлантида

0
239

Едно от чудесата, на които се натъкнаха водолази е Египетска Атлантида. Намерен е  изгубен град, който останал под водата преди хиляди години

Статуя от Египетската Атлантида на дъното на морето

Преди няколко години учените откриват Египетската Атлантида.

Един невероятен изгубен град, който се намира край бреговете на днешен Египет.

Преди повече от хиляда години градът е залят от вода следствие на развихрилите се мощни природни стихии. Оттогава изчезнал и от всички карти.

След откриването на първите подводни следи на града през 2000 г. учените  започват задълбочено проучване на изгубения град. При последното гмуркане решават да използват ново оборудване – спектрометри, които позволяват да се разгледа  морското дъно.



Първото сканиране показва наличието на огромни структури, покрити с хилядолетни наноси от пясък и водорасли. Водолазите едва забелязваха останките от колони и статуи на повърхността. Но с помощта на новите уреди успяха да преценят размера на сградите.

Очевидно там се намирал главният храм на древния град. При проведените подводни разкопки са открили златни монети и бижута на Птолемей. Престояли във водите под  слоевете водорасли, са датирани на възраст над 2000 години.

В близост до храма са намерени скелети на древни кораби. Това предполага, че храмът се е намирал на брега на залива, може би до него е имало пристанище.

От откриването на града учените внимателно изследват морското дъно, опитвайки се да определят границите на Египетската Атлантида.

Последните проучвания показват, че заедно с Ираклион стихията потопила и съседния град Канопа.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.