Велики чудеса се случват ежедневно в манастира на майка Серафима

0
3881

Монахинята майка Серафима служи на  Бога в Огняновския манастир. Манастирът не е много познат, но в него Господ е вложил огромна духовна сила

Игуменката на Огняновския манастир майка Серафима

Репортаж за майка Серафима и за Огняновския манастир направи Даниела Тренчева в предаването “Ничия земя” по Нова ТВ.

Манастирът се нарича „Св. Симеон Стълпник и Св. Петка Търновска“. Разположен е в с. Огняново, общ. Елин Пелин.

75-годишната сестра Серафима е не само игуменка, но и единствената монахиня в Огняновската Света обител. Тя я поддържа със собствени средства.

Манастирът е древен. Той е построен върху нивата на богат земевладелец.В далечното минало баба Елена заспала под една круша. И сънувала сън. Явила й се Пресвета Богородица и й казала, че трябва да направят манастир.

Земевладелецът отказал да даде нивата. Паднал гръм и убил стадото му.

Така разбрал, че трябва да даде земите.

По време на турското робство манастирът бил девически. Турците го подпалили и убили монахините. Техни мощи почиват под крушата, от която се случват чудеса.

Майка Серафима ежедневно се моли на иконата върху крушата и Господ чува молитвите й.

В манастира имало голямо безводие. Сестра Серафима започнала да се моли на Господ, на Пресвета Богородица и на Света Петка. В небето се появили облаци. Завалял дъжд и сестра Серафима напълнила съдовете си с вода.

Трябвало да бъде изграден трафопост. Монахинята отишла при властите. Разни инженери и проектанти й казали, че трябва да плати 6000 лева.

Сестра Серафима се върнала в манастира и започнала да се моли на Господ. Няма пари, да й пратят дарители. След няколко дни се появили трима мъже, които й предложили услугите си. Тогава започнала да се моли на Господ кого да избере. Получила просветление и днес трафопостът е налице.

С молитви сестра Серафима разваля магии. Помага на жени да заченат. Хора без работа да си намерят.

През месец август 2020 е обрана църквата на манастира.

Събирани са средства на благотворителни събития. Но Светата обител има нужда от още средства за реставрация и за други подобрения. Манастирът има нужда от ограда, за да не прескачат крадци. Да се направи тоалетна и баня за поклонниците.

Ако имате нужда от чудо, за да решите вашите проблеми, посетете манастира. Монахиня Серафима ще се моли за вас не само на момента, но и в продължение на дни след вашето посещение.

Ако сте хора, които имате финансови възможности, извършете Богоугодно дело като  дарите средства на манастира.

Преди да отидете в Светата обител се обадете на игуменката монахиня Серафима на телефон  0876/869 533.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.