Така се правят страшно вкусни пирожки с кълцано месо

0
86

Така се правят уникални пирожки с кълцано месо!

пирожки с кълцано месо
Страхотни стават тези лесни и вкусни пирожки с кълцано месо

Предлагаме ви рецептата за невероятно вкусни и много лесни за приготвяне пирожки с кълцано месо. Сигурни сме, че ще си оближете пръстите, защото наистина стават майсторска вкусотия.

Трябват ни 500 грама брашно, топла вода – количеството е колкото поеме, сол според вкуса, маргарин и едно яйце, за да намажем с него пирожките.

За плънката взимаме 500 грама кайма, две глави лук, един картоф, черен пипер и сол на вкус, малко пресен магданоз – ако обичате.

Първо от посочените по-горе продукти замесваме тестото и месим, докато не се получи съвсем еластично и гладко. После го покриваме с някакъв капак или тава и го оставяме в хладилника.



През това време нарязваме на ситничко лука и месото, а картофа го настъргваме. Тази смес я подправяме според предпочитанията си и хубавичко я разбъркваме.

Тестото го разделяме на приблизително шест или седем парчета като всяко едно от тях го разстиламе в ръката си и върху него поставяме от вкусната плънка.

Защипваме краищата, така че да не се разствори и плънката да не изтече, а после ги поставяме във фурната. Добре е тя да е предварително загрята на 180 градуса.

Печем пирожките с месо за средно половин час, след което те са напълно готови, чудно вкусни и само чакат да ги хапнем.

Стават страшно мекички и се топят в устата, а плънката им придава онзи вкус, който ви кара да ядете още и още – стига да има в наличност.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.