Прогноза за времето през месец декември

0
264

По традиция месец декември е наситен с много празници. Тази година заради Ковид страната спазва строги мерки. Но времето не зависи от пандемията

Времето през декември ще бъде типично за сезона

Изпращаме топлия и приятен месец ноември с обилни снеговалежи в цялата страна.

Както всеки вижда дъждът се превърна в мокър сняг. Задържа се не само по тревните площи, по покривите на сградите и по колите. Но улиците и тротоарите също.

Минималните температури за месеца ще варират от -12 до -7 градуса по Целзий.

Живакът ще се покачи от +12 до +17 градуса.



Ние приемаме месец декември като зимен месец. Но всъщност истинската астрономическа зима ще започне на 21 декември 2020 г.  в 12:03 часа.

Според синоптика Анастасия Кирилова от БАН, валежите от сняг трябва да спрат през нощта на 1 срещу 2 декември.

Времето през първите дни на декември ще бъде студено и снежно, но без валежи.

На 5 декември градусите ще се повишат и затоплянето ще се усети. На 6 и на 7 е възможно да превали дъжд или сняг. Но те ще бъдат краткотрайни.

Валежи се очакват отново на 10 декември. Също така на 11 и евентуално на 12 декември. Но живакът няма да пада повече от -3 и -5 градуса.

Около 14 до 18 декември времето отново ще се затопли. Дневните температури ще се повишат на места до +17 градуса. Но в повечето части на страната ще варират от +5 до +10 градуса.

През третата десетдневка на декември живакът ще започне да пада и стойностите ще станат характерните за сезона.

След като зимата настъпи на 21 декември, нормално е времето наистина да бъде зимно. Живакът ще падне до -12 градуса на места. Но като цяло студът ще преобладава от -4 до -9 градуса.

Валежи от дъжд и от сняг ще има от 23 до 25 декември. Рождество ще посрещнем с празнично бяло настроение. Снежната покривка няма да бъде дълбока и снегът ще се разтопи бързо през следващите дни.

Нови валежи от сняг ще има на 30 и на 31 декември. През тези дни на повечето места отново първо ще завали дъжд, а след това ще премине в сняг.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.