Не случайно тази снимка взриви нета днес

0
462

Днес из нета една снимка обиколи много социални групи, при това с огромно основание. Няма как иначе да се борим с недостатъците ако не ги критикуваме

След толкова обиколки по профили и и социални групи вече не се знае кой е авторът на снимката.

Но тя е изключително показателна, защото както често се случва и най-големите радетели за законност и справедливост също нарушават закона. При това на публични места.

Трудно в България хората в неравностойно положение ще могат да живеят спокойни, след като здравите не им позволяваме това.

На много паркинги има специални места за автомобилите на инвалидите, но как тези хора да паркират там, когато техните съвсем здрави събратя са заели законовото им право на съществуване?



nova-tv
На тази снимка: Служебната кола на Нова ТВ, паркирала на мястото за инвалиди

И това се превърна в практика. На днешната снимка ясно се вижда служебен автомобил на социалната Нова ТВ как е паркирал на място за инвалиди.

Но те не са единствените. Възможно е наистина Нова ТВ да са правили репортаж наблизо и да са спрели за малко, както всички казват, когато ги попитат какво търсят на чуждото място.

Но има водачи на МПС-та, които постоянно и безцеремонно нарушават правото на инвалидите.

И какво от това, че преди години изградиха платформи за инвалидните колички, за да дадат достъп на тези хора до всички обществени сгради, банки, училища и други, когато те не могат да паркират където законът им позволява.

Миналата неделя по bTV при Мариана Векилска гостува млад мъж, представител на Асоциацията на глухо-немите.

Той каза, че е завършил Американския колеж в Благоевград, след което е специализирал в чужбина.

Точно в чужбина се е чувствал истински пълноценен човек и забравил, че има проблеми с говора и със слуха, а когато е у нас, попада в ситуации, които му напомнят за физическите проблеми.

Всяка подобна снимка ще помогне на нарушителите да се превъзпитат.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.