Румен Радев с много силни думи навръх студентския празник!

0
441

Румен Радев не пропусна да честити празника на всички бивши и настоящи студенти, както и на преподавателите в университетите!

Президентът на България поздрави всички, които чувстват, че имат празник днес. На 8 декември по традиция празнуват всички студенти.

Румен Радев
Румен Радев честити празника на студентите

Ето какво написа по този повод Румен Радев във Фейсбук:

„Честит празник, скъпи студенти!

Честит празник на всички университетски преподаватели, посветили живота си да изграждат личности!



Има една обща за целия български народ религия и тя е знанието. Просветата и образованието изправиха народа ни през Възраждането. На тях принадлежи и бъдещето.

Здравната криза показа какво значи един лекар, един отдаден на призванието си медицински специалист за обществото ни. Българският съд показва какво значат вещите юристи с характер и достойнство, когато законите в Родината са подложени на изпитание. Талантливите инженери имат огромен принос за модернизацията на страната ни.

Университетите обучават професионалисти, но високата им цел е да градят личности.

Студентите са съвестта на нацията. Днес хиляди от вас учат зад граница, но убеден съм, всички вие, български студенти, милеете за България. Всеки от вас притежава своя дял от бъдещето на Родината. Вие сте призвани да промените моралния климат в обществото ни и сбъдвайки мечтите си, с талант и амбиция да сътворите нова България.“

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.