Ексклузивно интервю с президента Плевнелиев

0
303

Преди броени минути журналистът Жени Марчева взе ексклузивно интервю с президента Плевнелиев, търсейки отговор и коментари по някои въпроси

Вчера президентът Плевнелиев направи обръщение  към 43-то Народно събрание. Поводът беше предстоящият  референдум за задължително гласуване, който ще се проведе, заедно с местните избори през октомври.

Въпросното обръщение беше прието с огромно недоволство от страна на някои политически партии.

Днес президентът Плевнелиев отново постави въпроса за нов диалог. Той е доволен, че в 43-то НС има  сблъсък на решения и мнения.

Пред очите на народа в Парламента се роди една коалиция, която намери своето  споразумение и направи своя програма.plevneliev
Ексклузивно интервю с президента Плевнелиев

Национална отговорност е необходима от всяка партия.  Всеки трябва да си извади правилните изводи от миналото, за да може страната да върви напред.

След вчерашното обръщение на президента Плевнелиев, лидерите на БСП – Михаил Миков и на ДПС – Лютви Местан се изказаха изключително негативно към първия в България.

Има премълчани теми,  които умишлено все още не са  коментирани, каза Местан.

ДПС обвинява Плевнелиев, че говори на езика на омразата.

Плевнелиев обясни  пред Жени Марчева, че всичко, което е казано е казано публично.

Той е първият, който отишъл в джамията, за да пие кафе като знак на помирение и коалиция, както и на празника на мюсюлманите, но той беше обвинен.

plevneliev
Президентът Плевнелиев и Жени Марчева

Няма доказателства, че говори на езика на омразата, въпреки че ДПС се изкараха “евреите на 21 век”.

Президентът Плевнелиев е притеснен, когато се говорят подобни думи, защото целят да всяват напрежение.

Беше запитан защо президентът не е наложил вето върху последния заем, а върху предложението на Орешарски за заем наложи вето.

Президентът обясни, че кабинетът Орешарски изкуствено завишил приходи и разходите, за да могат да вземат въпросния заем.

Държавата изпадна в свръх дефицит през 2014 г.

През 2015 г. ДБ е приет в парламента и той е определен като реалистичен.

Дългът, който правителството тегли, вече е заложен в бюджета за 2015 г.

Волен Сидеров  нарече президента “смешен човек”, избран с измама и обвини Плевнелиев, че не е засегнал нито една от важните теми за страната – ниски доходи, демографски срив, тотална безработица и други.

Същото каза и Валери Симеонов, който оприличи обръщението  на президента Плевнелиев като новогодишна реч.

Президентът Плевнелиев чу и двете изказвания, запази спокойствие и каза, че двамата лидери не са вникнали в смисъла на неговите думи.

Цветан Цветанов смята, че след намесата на президента има сериозни реформи в  образованието, съдебната реформа, сигурността, енергетиката, обществените поръчки.

Радан Кънев е впечатлен от два момента –  да се търси съгласие между политическите партии и да се намалят нездравите страсти в БГ политика.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.