Страхотна шоколадова баклава правим само за 45 минути

0
562

Уникална и много бърза е тази шоколадова баклава

шоколадова баклава
Истинска наслада е тази лесна домашна шоколадова баклава

Предлагаме ви рецептата за една страхотна и различна баклава – шоколадова баклава. Прави се за има-няма 45 минутки, а става просто неустоима. Препоръчваме ви я за празниците.

Трябват ни един пакет кори за баница, 250 грама орехи, един шоколад, една лъжичка канела, едно пакетче масло, щипка индийско орехче.

А за сиропа са необходими една чаша захар, вода, един лимон.

Първо трябва да си настържем шоколада и към него да прибавим канелата. След това върху всяка от корите за баница поръсваме орехи и от тази шоколадова смес.



Така правим и с всички останали кори за баница, които нареждаме в една намаслена тавичка. Нарязваме после баклавата на парчета и я поливаме с разтопеното масло. Поставяме я да се пече в загрята на 200 градуса фурна за около 20-ина минутки.

През това време ние си правим сиропа за баклавата като смесваме водата и захарта и ги оставяме да къкрят за около десетина минутки.

Прибавяме сока от лимона и настърганата вече лимонова кора, след което оставяме да поври за още две минутки. Готовата баклава я вадим от фурната, поръсваме я с малко индийско орехче и я оставяме да се охлади.

Чак, когато е вече охладена, я заливаме със сиропа и то обилно, за да се напои хубаво отвсякъде. Оставяме я да престои със сиропа поне за два часа, а може и малко повече, за да поеме изцяло и да се получи перфектна.

След това си знаем – взимаме парченце и си хапваме сладко, сладко. Шоколадова баклава, която ще ви вземе ума, това се получава от тази рецепта.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.