Уникална мързелива сарма правим много лесно (топ рецепта)

0
1411

Тази мързелива сарма става просто невероятна

мързелива сарма
Уникална става тази мързелива сарма, много вкусна

Предлагаме ви рецептата за вкусна, много лесна и наистина ефектна мързелива сарма. Може да изненадате с нея домочадието и гостите си за празниците. Сигурни сме, че ще останете доволни.

Трябват ни шест големи листа от кисело зеле, 600 грама кайма, две трети чаша ориз, два стръка праз, две трети чаша олио, половин лъжичка чубрица, една лъжичка червен пипер, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си приготвим вкусната плънка за мързеливата сарма. Това става като си нарязваме на ситно праза, а ориза го измиваме хубаво и го отцеждаме от водата.

Взимаме си един по-голям тиган и в него при нагрятото вече олио си запържваме лука заедно с ориза.



Бъркаме около пет минутки или докато видим, че оризът става стъклен.

След това го махаме от котлона и към ориза си прибавяме каймата като отново бъркаме много хубаво, за да не стане тя на бучки.

Връщаме си тигана на котлона, добавяме си подправките и сол на вкус като продължаваме да запържваме докато каймата стане на трохи.

След това добавяме вътре чаша и половина вода и оставяме сместа на тих огън да поври. Когато видим, че водата е извряла, махаме тигана от печката.

Взимае си формичка за кекс, която намасляваме и нареждаме зелевите листа плътно във формата. Тя трябва буквално да бъде “облечена” в тези зелеви листа.

Отгоре изсипваме готовата плънка и я покриваме отново със зелеви листа. Сипваме чаша и половина вода отгоре и пъхаме да се пече във фурната, която вече е загрята на 170 градуса.

Ястието се пече около час и половина, докато не видим, че течността е абсорбирана изцяло и вече е съвсем готово за консумация.

Гарантираме ви, че пръстите ще си оближете с тази вкусотия, която е и безкрайно лесна за приготвяне.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.