Скоростен и уникално вкусен е този лешников сладкиш (хит рецепта)

0
162

Този лешников сладкиш става невероятно вкусен, уникален е

лешников сладкиш
Фантастичен става този бърз и лесен лешников сладкиш

Предлагаме ви рецептата за един много лесен, супер бърз и най-вече уникално вкусен лешников сладкиш, който се топи в устата. Ще видите, че е вълшебство, което ще ви очарова. Доволни ще останете.

Трябват ни пет яйца, чаша пудра захар, 150 грама краве масло, сто грама лешници, една чашка брашно от тип 500, 200 грама сладкарска сметана.

Първо трябва да си отделим жълтъците от белтъците. След това слагаме жълтъците в един дълбок съд на котлона и си ги разбиваме заедно със захарта и с маслото. Внимаваме много обаче да не заври.

Бъркаме хубаво, докато се получи една хомогенна и еднородна смес. След това в нея си добавяме лешниците, които преди това сме смлели на ситно. Прибавяме също брашното и вече разбитите на сняг белтъци.



Тази смес си я изсипваме в една първо намаслена, а после и леко набрашнена тавичка и я пъхаме във фурната. Трябва да се пече на температура не по-висока от 200 градуса.

Щом сладкишът е готов, вадим го от тавата още докато е топъл и го украсяваме отгоре обилно с битата сметана. Става чудо и половина на десертите това нещо, а се приготвя толкова лесно. Дори и да сте пълни лаици и начинаещи в кухнята, няма да се затрудните.

Ако изпълнявате точно указанията, ще видите, че всеки път ще ви се получава. Просто няма начин да сбъркате. Преспокойно може да го поднесете и на гостите си, които ще ви похвалят за прекрасната и ароматна изненада.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.