За живота тук, след смъртта и за живот вечен (ВИДЕО)

2
450

Идеята за вечен живот е залегнала в Библията, но има хора, които имат визия как може да бъде постигнат, защото сме наясно, че човешката душа е безсмъртна

В поредицата „Въпрос на гледна точка“ гостува един интересен човек. Той е инженер и се казва     Петър Босилков.

Точно, защото е човек на точните науки, инж. Петър Босилков не приема всичко за чиста монета, докато сам не провери и не се убеди.

По този повод темата за живот в нас, споделена от него звучи съвсем реалистична.

Петър Босилков говори за „Тайната книга на Богомилите„.



jivot
Много тайни съпътстват нашия живот

От него научаваме, че във времето на Водолея у всеки човек се усеща осезаемо как тече жива вода.

Живата вода не е водата от някой извор или вода, заредена с магически символи, а това е енергията, която циркулира във и през  всеки човек.

Тази енергия някои наричат Прана, други Ци, трети енергията на Духа.

Както и да бъде наречена, става въпрос за едно и също нещо.

Тази енергия излиза от човешкото тяло при настъпване на физическата смърт и в тази енергия са записани всички чувства, мисли, емоции, преживявания на дадения човек.

От тази енергия душата  в Отвъдното черпи информация за своята изминала реинкарнация (живот).

Именно във времето на Водолея сетивата на хората се отварят още повече. Има навлизане в света на духовността чрез религиите, духовните практики като йога, дишане, медитация, транс, за да можем ние да преоткрием своята Божествена същност и това, че сме създадени по Божий образ и подобие, не само физически, но и духовно.

Как да открием своето истинско Аз?

След като изгледате видеото, в края на материала, гостът във „Въпрос на гледна точка“  Петър Босилков показва интересна и лесна техника за себепознание.

 

сподели бутон

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. „Защото ще дойде време, когато човеците не ще търпят здравото учение, но, водени от своите похоти, ще си насъберат учители да им гъделичкат слуха; те ще отвърнат слуха си от истината и към басни ще се обърнат“ (2 Тим. 4:3,4) (6).
    Няма нищо по-опасно за християнството от будистките преживявания, отричащи „аза“. Християнството в същността си е трагично и песимистично, то казва: „бойте се, страшно е, опасно е…“ Всичко, което ми казва „успокой се“, ми се струва отровно с отровата на паралича, която унищожава самия нерв на религията.
    Но и днес все повече стават хората, които търсят „духовност“ и не знаят към какво ги водят проповедниците на окултното.
    Пътят, който предлага православието за достигане на духовна радост, е дълъг, труден. В православието няма инструкции за това как да видим духовната светлина в рамките на едноседмични упражнения.
    Системите на „новата епоха“, курсовете по различни видове медитации и йогистки упражнения позволяват да се приобщиш към „духовното“ в най-кратки срокове (тъй като сериозно покайно прекрояване на вътрешния свят не се налага, просто се научаваш да дишаш и да се концентрираш).
    Няма да победят „нашата вяра“, „нашите идеи“, „нашата Църква“. Ще победи Бог. И дано даде Бог при тази Негова победа да сме до Него

  2. Аз изпълних практиката, обяснена от инж. Босилков и искам да споделя, че почувствах тази вътрешна енергия, за която той говори и изпаднах в дълбоко медитативно състояние на пълно спокойствие и светлина. Заслужава си човек да се свърже с Бога вътре в себе си. Благодаря на водещия и на предаването.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.