Петко разказва за мистериозната пещера у нас, в която е скрито съкровище

0
346

Думата съкровище вдига адреналина на много хора

Петко Ганчев влиза в мистериозната пещера с черна коса и излиза с бяла

В предаването „Ничия земя“ по Нова ТВ става дума за пещерата при село Мусина, обл. Велико Търново. Пещерата датира още от римски времена. И се смята, че в нея е скрито голямо съкровище.

В пещерата е идвал цар Борис Трети с шофьор, адютант и водолаз. Влизали са във водата на реката, но не се знае дали са открили нещо.

Говори се, че и Людмила Живкова също е ходила на това място. И за нея няма информация дали е попаднала на находки или не.

Особено впечатляващо е преживяването на Петко Ганчев от същото село.



Той влязъл в пещерата и пропаднал в подземната река. В последния момент успял да се хване за здраво място и да се измъкне от водата. Температурата на водата там е 6 градуса. В лятна жега човек не може да издържи повече от час.

Когато излязъл вън от пещерата, неговото дете му казало, че косата му е побеляла. А малко по-рано бил с черна коса.

Когато съпругата на Петко го зърнала така, припаднала. Тогава бил на 30-годишна възраст.

Дълбоко в пещерата има езеро. Преди 2000 години е била направена специална система, през която водата тече и е захранвала древния град Никополис Ад Иструм.

В момента от древния град съществуват останки, които са обследвани от археолози, мястото е превърнато в археологически резерват.

Петко Ганчев предупреждава, че тази пещера не е за любители пещерняци или иманяри. Езерото не е проучвано до сега, защото водата е дълбока и е опасно. Единствено може да се предприеме проучване на държавно ниво с подходящо мащабно оборудване и техника. С обучени водолази и алпинисти.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.