Връщат учениците в клас, отварят фитнесите и моловете

0
94

Днес се проведе заседание на МС

Разхлабване на мерките срещу  Ковид-19 от 4 февруари

След като бяха анализирани данните за броя на заразени, излекувани и починали българи в рамките на изминалите дни, се стигна до следното решение.

На 4 февруари 2021 г. учениците от 5 до 12 клас ще се завърнат обратно в класните стаи.

Това ще стане при определен ред. За целта ще бъдат издадени указания от здравния министър и от министъра на образованието.

Другата добра новина е, че магазините в моловете също отварят врати.



Това се отнася още за фитнесите, за залите за танци и за спортните зали. По този начин ще се получи плавно завръщане към нормалния начин на живот.

За момента от 4 февруари няма да бъдат отворени ресторантите, нощните клубове и заведенията. 

Причината е да не се образува нова вълна от заразени и болни с Ковид-19.

Здравният министър припомни, че при първата вълна болните са умирали още в линейките на път към болничните заведения. Освен това в лечебните заведения се беше образувало огромно струпване на болни и заразени. Това създаде огромно напрежение сред персонала, който беше изтощен от постоянните дежурства и работа със защитните облекла.

Естествено от асоциацията на заведенията не са съгласни и искат да организират протести. Премиерът Бойко Борисов днес е поставил задача на здравния министър да проведе среща с техни представители. Да обсъдят различни варианти на действие.

Защото ако от 4 февруари бъдат отворени и заведенията, рязко ще скочи броят на заразените с Ковид-19. Това ще наложи последващо затваряне на заведенията и ще затрудни правителството да изплаща нови помощи.

Още информация по случая ще научите от видеото долу с репортаж на Нова ТВ.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.