Учени разкриват какво ще ви се случи ако ядете по 3 яйца дневно

0
407

Открай време тече спор доколко яйцата са полезни или са опасни за организма

Учените препоръчват да ядете по 3 яйца дневно, защото са изключително полезни Сн: ФБ

Според едни лекари не трябва да се яде повече от 1 яйце дневно. Доскоро са смятали, че яйцата се причина за високия холестерол в организма.

Според други, яйцата са полезни и е добре да се консумират в по-високи дози.

Американски учени от университета в Калифорния излязоха със следното становище.

Те казват, че е полезно всеки ден да ядете по 3 яйца. За малките деца е достатъчно и по 1 кокоше яйце или по 2-3  от пъдпъдък.



Благодарение на яйцата вашият организъм ще започне да усвоява калция много по-добре. Защото за правилното и максимално усвояване на калция е важно да имате достатъчни дози витамин D. А жълтъкът на яйцата е богат на този жизнено важен витамин.

Закуска с яйца засища много повече и по-пълноценно от другите видове закуски.

Яйцата дават достатъчно енергия на организма, която той може да разходва в продължение на 3 до 4 часа. Т.е. до времето за обяд.

Всяка пролет млади и стари се сблъскват с един голям проблем. Това е пролетната умора. Тя се дължи на липсата на достатъчно витамини и минерали в тялото.

Ако всеки ден ядете по 1 до 3 яйца, вашият организъм ще бъде зареден с достатъчно витамини от групи A, D, E, B3, B6, B12. Минерали и важни микроелементи като йод, цинк, калций, магнезий, желязо и фосфор.

Лецитинът и холинът, съдържащи се в яйцата, допринасят за бързото отстраняване на мазнините и холестерола от тялото.

Сами по себе си яйцата са с ниско съдържание на калории, така че не можете да се страхувате за вашата фигура.

Освен всичко друго, яйчният жълтък е богат на лутеин и зеаксантин, които могат да помогнат за предотвратяване на катаракта на очите. Освен това споменатият вече витамин А е жизненоважен за очите ни – без него има голяма вероятност от развитие на нощна слепота още в ранна възраст.

Едно яйце съдържа около 6 грама протеин. По този начин, три яйца дневно могат да заменят парче месо. Протеинът е много важен за активния човек: загубата на излишното тегло, контролът на хипертонията и здравето на костите са обвързани с този елемент.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.