Слънчевото време днес е вдъхновяващо, но зимата се завръща отново със сняг и студове

0
136

Слънце и високи температури зарадваха всички българи в днешния 6 февруари

През втората десетдневка на февруари ще има застудяване и сняг Сн: ФБ

Живакът днес достигна 20 градуса на места и хората се разсъблякоха дори по къс ръкав.

Анастасия Стойчева, синоптик в НИМХ (Националния институт по метереология и хидрология) при БАН гостува в предаването „Събуди се” по Нова ТВ.

Дежурният синоптик коментира, че времето ще се задържи с подобни температури още известно време. Това не са характерните температури за февруари, но подобни изключения са допустими.

Но не е добре за природата и за посевите да се задържат прекалено дълго време. Защото последващите студове могат да ни лишат от добра реколта през лятото и през есента, ако дърветата започнат да се раззеленяват и плодните пъпки започват да се развиват.



През втората десетдневка ще има осезаемо застудяване в страната.

Затова е важно да се насладите на топлите дни, докато природата ни ги осигури. След това отново обличаме дебелите дрехи, слагаме шапките и ръкавиците.

Във вторник и в четвъртък следващата седмица започват валежи, но от дъжд. Живакът ще падне, но в никакъв случай под нулата.

В понеделник ще духа силен вятър.

Живакът пада осезаемо на 12 февруари. А на 14 февруари през страната ще премине студен циклон. Той ще донесе снеговалежи. Сняг ще вали на 14 и на 15 февруари. На места снежната покривка ще се задържи. На 16 и 17 февруари снеговалежи няма да има. Отново започват на 18 и на 20 февруари.

През третата десетдневка на месеца времето отново ще се подобри. Живакът ще се покачи. Все още е трудно да се каже дали отново ще се радваме на температури от 20 градуса, но и по-ниски да бъдат, пак ще ни донесат слънце и радост.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.