Така се прави уникално пълнено пиле с гъби

0
401

Това пълнено пиле с гъби става невероятна вкусотия

пълнено пиле с гъби
Невероятна вкусотия е това пълнено пиле с гъби

Предлагаме ви любимата ни рецепта за едно наистина уникално пълнено пиле с гъби. Прави се без ориз и затова е и много по-диетично, а вкусът му е просто убийствен.

Доволни ще останете. Сервирайте го на домочадието и гостите, за да ги смаете.

Трябват ни едно пиле, 300 грама гъби, няколко резена бекон, три глави лук, две чаши стар натрошен хляб, 60 грама масло, две лъжици олио, една лъжица тамари и риган, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си задушим масълцето на тих огън. Към него си добавяме вече нарязаните на ситно пресен лук и бекон като ги задушаваме за около пет минутки.



После си слагаме и вече нарязаните гъби заедно с натрошения стар хляб и разбъркваме много хубаво. Сваляме от огъня и си подправяме с ригана, тамарито, черен пипер и сол на вкус.

Тази вкусна плънка, която се получи, си я слагаме в пилето. Разбира се, преди това го е много добре изчистено и измито.

Щом сложим плънката си връзваме с конец крилцата и бутчетата едно за друго.

Намазваме си пилето с олиото и го подправяме и отвън със сол на вкус. Пълненото пиле си го печем за около 45 минутки във фурната, която сме загряли на температура от 200 градуса.

Когато пилето се зачерви и добие онази апетитна златиста коричка, значи е вече готово и можем да го сервираме на трапезата.

То се поднася още горещо с гарнитура по желание.

Много върви с някакъв вид картофки или свежа салата. Както и да си го хапнете, доволни ще останете. Много е вкусно и винаги се получава идеално.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.