Лесен и много вкусен десерт с киноа, ябълки и стафиди

0
137

Този десерт с киноа, ябълки и стафиди е полезен и зверски вкусен

десерт с киноа
Уникален е този десерт с киноа, ябълки и стафиди

Предлагаме ви рецептата за един много лесен, изключително полезен и страшно вкусен десерт с киноа, ябълки и стафиди. Сигурни сме, че ще останете повече от доволни като го опитате.

Трябват ни 200 грама киноа, 350 грама вода, една лъжичка канела, две лъжички екстракт от ванилия, 120 грама ябълково пюре, 50 грама стафиди, 250 грама затоплено мляко, една ябълка и около 40 грама орехи.

Приготвя се точно за двадесет минути и е лесно като детска игра, наистина. Смесваме пърно киноата, заедно с канелата, водата и ванилията. Това се прави в малка тенджерка или друг съд, но на по-силен огън.

Оставяме да кипне, а после намаляме огъна и го готвим под капак за не повече от петнадесетина минути.



Вече готовата каша я смесваме добре с ябълковото пюре и почистените и смлени на ситно орехи. Сервираме като добавяме чак последна нарязаната на дребни парченца ябълка.

Е, това е цялата “хамалогия” – как ви се струва?! Получава се един хем много вкусен, хем полезен и диетичен десерт, след всички калорийни бомби, които сме поели по празниците и вероятно още ще поемем.

Съветваме ви да изпробвате тази рецепта, а и да я направите за децата си, защото най-вече малчуганите трябва да свикват да се хранят не само с апетитни, но и здравословни ястия.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.