Калин Терзийски проси пари, за да плати на наследниците на Хайтов!

0
145

Калин Терзийски няма пари да плати обезщетението на наследниците на Николай Хайтов!

Писателят Калин Терзийски преди 5 години в ефира на Нова телевизия определи Николай Хайтов като писател на соц властта, който е бил мързелив и всичко му давали наготово. Това предизвика голям скандал, тъй като децата на Хайтов се обидиха и заведоха съдебен иск срещу него.

Калин Терзийски
Калин Терзийски проси пари из Фейсбук

Те поискаха публично извинение, за да не го осъдят. Той им се извини чрез Фейсбук, но те не признаха това извинение и в крайна сметка го осъдиха за 7000 лв.

Сумата не изглежда много висока за известна личност, но се оказва, че за Терзийски е непосилна. Ето защо писателят моли хората във Фейсбук да му помогнат финансово. Той публикува банковата си сметка и буквално проси от хората пари.

До момента са събрани 757 лв. Калин Терзийски има 2000 лв. спестявания. Това значи, че му остават за събиране около 4300 лв.



Ето какво написа във Фейсбук Калин Терзийски:

„ПРИЯТЕЛИ

Както знаете наследниците на Хайтов ме осъдиха и чакат пари. Осъдиха ме за това, че говоря открито и без да се смущавам, така, както си знам – за чувствата си към комунистическата диктатура и нейните слуги. Осъдиха ме на огромна за възможностите на съвременен писател сума. И…

Ето, както бях съобщил: публикувам банкова сметка в Пощенска банка
В нея ще се събират парите, с които да се отстои честта на съвременния български писател – една, според мен, благородна кауза.

За правото на свободно говорене

Който е с мен и иска да помогне – сега е момента. Приятелите се познават по делата. 🙂

Аз ще внеса моите пари – успял съм да събера за няколко години към 2 хиляди лева – това са парите, които съм изкарал със стотици часове рисуване. Който е бил честен човек на изкуството – сигурно ще се сети как стоят нещата 🙂

И така, ето тук:

Пощенска банка
Калин Николов Терзийски
IBAN BG56BPBI88984030574901“

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.