Верижна катастрофа днес: ТИР и няколко коли се озоваха в крайпътната нива

0
151

Днес на АМ „Тракия“ имаше струпване на превозни средства

Три коли се озоваха в крайпътната нива при днешната тежка верижна катастрофа Сн: Нова ТВ

ТИР с регистрация Турция се озовал в крайпътната нива, след като преминал през разделителната мантинела и платното за насрещно движение.

Пътната драма се разиграла около 11 часа преди обяд днес, предаде Нова ТВ.

Разследването по случая продължава. По първоначални предположения от КАТ, турският водач заспал на волана и затова изгубил правоуправлението на ТИР-а.

За щастие, докато ТИР-ът преминавал през насрещното платно и мантинелата наблизо не е имало други превозни средства. За късмет няма пострадали хора и коли.



Няколко минути по-късно  става тежка верижна катастрофа. Три коли се блъскат последователно една в друга. След мощния удар излитат от пътното платно и се озовават в крайпътната нива.

На мястото на инцидента пристигат коли на КАТ, на Спешна помощ и на пътна помощ.

В болницата в Пазарджик са били откарани двама от пътниците в пострадалите коли. За момента се знае, че нямат сериозни травми. Не е пострадал и водачът на турския ТИР.

Понеже превозните средства се се озовали извън пътното платно, не се наложи движението да бъде спирано или отклонявано по обходен маршрут.

Повече по случая можете да научите от видеото на Нова ТВ долу.

Синоптиците отново предупреждават, че през нощта живакът ще падне под нулата. Това означава ще има заледени участъци на много места в страната. Спазвайте правилата за движение по пътищата. Не предприемайте рисковани изпреварвания. Не натискайте газта, особено ако се движите на непознати за вас терени.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.