Най-сочният, ароматен и вкусен турски сладкиш е пред вас

0
435

Този ароматен и сочен турски сладкиш е истинска разкошотия

турски сладкиш
Фантастичен става този сочен и ароматен турски сладкиш

Предлагаме ви рецептата за най-сочния, ароматен и вкусен турски сладкиш, след който за пореден път ще се уверите защо съседите ни са номер едно в десертите. Доволни ще останете.

Трябват ни един литър прясно мляко, 200 грама захар, две лъжици брашно, две лъжици нишесте, две лъжици грис, масло, четири лъжици с пудра захар, две лъжици с канела, две ванилии.

Първо трябва да вземем 800 грама от млякото и да го поставим на котлона, заедно с двете ванилии и със захарта. А останалите 200 грама прясно мляко се смесват заедно с нишестето, брашното и гриса в една купа.

Разбъркваме ги хубаво, за да се получи единна и хомогенна смес. После изчакваме млякото на котлона да заври и тогава започваме на тънка струйка да наливаме в него сместа от брашното и нишестето.



Изливаме я на тънка струйка и започваме да варим общата смес като пудинг за около десетина минутки. Отделно си взимаме една подходяща форма и я намазняваме с масълцето, а после поръсваме и с пудра захар по нея.

Върху пудрата захар изсипваме горещия още крем, който сме свалили от котлона. Самата форма или тавичка с крема в нея я поставяме също върху горещия котлон, за да се карамелизира захарта.

Но не забравяме да въртим тавичката или формата върху котлона, за да се карамелизира равномерно навсякъде. След като е готово, оставяме да изстине настрани и поръсваме равномерно с канелата.

После идва и редът да завием на руло тази вкусотия и сладко-сладко да си я похапнем. Става толкова сочен и ароматен този турски сладкиш, че и ушите си ще изядете с него.

Подходящ е и за всеки ден, и за специални поводи като ви дойдат гости. Досега поне няма човек, който да не го е харесал. А и имаме предвид, че турците са прочути по света точно с лакомствата и сладкишите си.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.