Какво има извън пределите на Вселената?

0
146

В необятните простори на Вселената нашата Земя дори не е песъчинка, а просто мъничък атом

Вселената все още е загадка, но скоро няма да бъде Сн: ФБ

Физиците по целия свят отдавна изучават самата природа на Вселената и изглежда са открили това, което е отвъд нея.

Учените могат да видят обекти във Вселената, само когато светлината, отразена (или излъчвана) от тях, достигне до нас. Така се оказва, че никога няма да видим нищо по-далеч от максималното разстояние, което по принцип един фотон може да измине от началото на Вселената.

Въз основа на това физиците по света смятат, че Вселената непрекъснато се увеличава и в същото време е крайна – този краен обем се нарича обем на Хъбъл. Извън нея, с известна степен на вероятност, се крие друга Вселена, където можете да намерите всичко. Включително следващия том на Хъбъл и след това всичко ще започне отначало.

Помислете малко. Оказва се, че Вселената е безкрайна и ограничена едновременно. Напълно неясно е как астрофизиците не полудяват, принудени да оперират с толкова коренно противоположни концепции.



Една от загадките на нашата Вселена са черните дупки.

Според астрофизика проф. Лъчезар Филипов те са портали към други светове. Той предполага също така, че извънземните преминават през тези портали, за да достигнат до Земята и не само.

Но неизвестността плаши. Никой астронавт не би искал да се превърне в опитна мишка и да премине с кораб оттатък. Затова все още какво има отвъд е въпрос са умуване и на математически изчисления.

Но се надяваме в скоро време да се намери отговор и на този въпрос.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.