Ново 20: Сомелиер препоръчва да си купувате евтино вино

0
123

Защо трябва да си купите евтино вино?

Известен сомелиер препоръчва да поръчвате евтино вино Сн: ФБ

Противно на общоприетото схващане, цената на едно вино не винаги отразява неговото качество.

Второто или третото най-скъпо вино от края на менюто на ресторанта няма да е по-добро от най-евтините позиции за една чаша или за цяла бутилка.

Известният сомелиер и автор на книгата „Как да пием като милиардер“ Марк Олдман е сигурен, че най-добрите вина по отношение на съотношението цена-качество трябва да се търсят сред евтините вина.

За да не изглеждаме твърде скъпернически и да не правим грешни изчисления с вкуса, много от нас веднага поглеждат от най-евтините вина до няколко позиции по-високо, вярвайки, че тук ще намерят най-изгодната оферта“, казва Марк Олдман.



„Този ​​сценарий на развитие на ситуацията обаче отдавна е изчислен от търговци и сомелиери. Знаейки, че точно това вино винаги се приема добре, собственикът на ресторанта прави по-голяма надценка и го добавя към „топ“ позициите на винената листа за гостите.

Марк Олдман съветва да не се колебаете да изследвате самото „дъно“ на винената листа и да поръчате онези вина, които другите посетители обикновено пренебрегват, страхувайки се да изглеждат скъперници.

Но този съвет може да се прилага само за ресторанти, които съхраняват вината правилно и поставят голям акцент върху качеството. В този случай дори сред бюджетните вина определено можете да намерите нещо интересно.

Ако се колебаете да избирате вино за чаша и за цяла бутилка в заведение, разделете цената на бутилката на 5, препоръчва сомелиерът. „Стандартната бутилка съдържа пет порции от пет унции, така че да знаете колко плащате за чаша.“

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.